Miért érdemes az élesztő házhozszállítást választani?

Az élesztő házhozszállítás sok kényelmetlen pillanattól megkímélhet minket a nehezebb időkben. Az elmúlt időkben élesztőt beszerezni igazi kihívás és kaland is egyben. Sok bolt fogyott ki belőle, és lassan nehezebb eldönteni, hogy a kis településeken nehezebb a beszerzése vagy inkább a fővárosban, ahol sokkal nagyobb a felvásárlóréteg. Vidéken inkább az okoz nehézséget, hogy kevesebb a bolt és így a választási lehetőség is. Nem kell azonban lemondani a finom süteményekről, ha nem találunk élesztőt a sokadik boltban sem. Az élesztő házhozszállításnak köszönhetően megmenekült a desszertünk terve.

Miért olyan fontos az élesztő házhozszállítás?

Élesztő nélkül sok sütemény és a kedvenc ételeink egy része megvalósíthatatlan. Ilyenek a kelt tésztás sütemények, amelyeknek az élesztés adja a tömegét. Ilyenkor egy lyukacsos réteg képződik, ami miatt kellemesen könnyű lesz a süteményünk. Az egyik legismertebb hungarikum is, a kelt tésztás lángos is ezzel az eljárással készül, de beszélhetünk itt a kenyérkészítésről és még számos egyéb étel készítéséről. Kapható por formájában is, és tejjel készíthető tömbökben, mindkettő elkészítése tulajdonképpen nagyon egyszerű feladat, de hálásak leszünk még az eredményekért. A sütőpor nem tudja helyettesíteni azt, amit az élesztő tesz az étellel. Ezért, ha élesztőre van szükségünk, akkor az élesztő házhozszállítás lesz a mi igazi megmentőnk.

Élesztő házhozszállítás és a bevásárlás

Önmagában egy-egy élesztő házhozszállítás természetesen nem éri meg, ez mindenkinek egyértelmű. Azonban, ha a bevásárlás alkalmával nem találtunk a napokra élesztőt, akkor érdemes lehet a másnapi bevásárlást már nem a boltban, hanem egy webáruházban véghezvinni. Ilyenkor ugyanazokat a termékeket vásárolhatjuk meg, amit mindig: kenyeret, péksüteményt, felvágottat, az összes legfontosabb háztartási felszerelést, és mindent, ami akár a lángoshoz vagy valamilyen süteményhez kell. Nem csak az élesztő házhozszállítás miatt járunk ilyenkor jól, hanem egy pihenőnapot is jelent, hogyha nem kell kivételesen kiállnunk a kocsival, és elszlalomoznunk a boltig, vagy akár biciklivel cipekednünk. Ilyenkor koncentrálhatunk a más, fontosabb dolgokra, amiket szívesebben csinálnánk, mint a boltban való sorban állást, és mindezt büntetlenül meg is tehetjük, mert az élesztő házhozszállítással együtt bármi mást is megvehetünk. Ilyenkor már sokkal jobban megéri a rendelés, és nyertünk egy szabadnapot is, és persze nem kell lemondanunk a finom falatokról. Személy szerint nagyon szeretem nem csak az élesztő házhozszállítást, hanem összességében bármilyen élelmiszer házhozszállítást. Sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, modernebb megoldás, mint a boltban várakozni, gyors a fizetés, könnyű a vásárlás, mivel nem fizikai helyhez megyek, ezért az egész bevásárlás megvan tulajdonképpen néhány perc alatt. Nem fáradok el, nem lesz nehéz a felkelés, mert máris azon töprengek, hogy fel kell öltözni, és el kell menni a boltba, mert a végén bezárnak, elviszik a friss pékárut, munkába kell menni utána, el kell kezdeni a napot. Ha online teszem ugyanezt, akkor a konyhaasztalnál, a reggeli kávém kortyolgatása közben megtehetem. Ezért szeretem annyira ezt a megoldást.

Igazi strandlángos az élesztő házhozszállítással

Azt gondoltuk, hogy csak a strandon lehet egy igazi jó, ropogós lángost enni? Nem! Otthon is könnyen elkészíthető ez a népszerű nyári étel, amit ebben az évszakban tényleg a legjobb fogyasztani. Könnyű, mégis laktató, friss és rendkívül ízletes. Igazi magyar gyomornak való étel, amit piacokon és strandokon szoktunk enni, és már alig várjuk az évnek azt a szakaszát, amikor ezt háromszor-négyszer megtehetik. Azonban nem kell lemondanunk a finom falatokról az év bármelyik szakaszában. Van ezen kívül egy nagyon nagy előnye az otthoni lángoskészítésnek: nem kell több száz forintot kiadnunk egyetlen darabért, miközben az egész családnak elég adagot készíthetünk ugyanebből a pénzből. Akkor sem kell elkeserednünk, hogyha nem kapunk a kisboltban élesztőt, erre jó az élesztő házhozszállítás, így mi is élvezhetjük a lángos adta finom ízeket.  Nem kell ehhez más, mint egy kevés főtt krumpli, cukor, langyos tej és liszt, persze víz és a feltétek. Az elkészítése igen egyszerű, de kelt tészta lévén természetesen a kelési idővel számolnunk kell, és biztosítanunk kell a tészta számára egy melegebb helyet. Nyújtás és kelés után aztán mehet is a forró olajba, ahol néhány másodperc alatt meg is sül a lángosunk, és fogyaszthatjuk is. A legtöbben a megszokott, klasszikus fokhagymás-tejfölös-sajtos kombót kedvelik, azonban bátran lehet otthon kísérletezni. Mostanában egyre népszerűbbek a lekváros és nutellás, akár sonkás darabok is. Persze, semmi gond nincs azzal, hogyha a megszokott ízeket szeretjük, és a felfedezés nem a mi világunk. Ha másfajta édességet szeretnénk otthon, ami a strandok világára emlékeztet, akkor egy kis palacsinta vagy churros mindig jó döntés lehet a második fogásnak.