A Platós teherautó bérlés hasznossága

Amikor először hallottam a platós teherautó bérlésének a menetéről nem gondoltam, hogy valaha is szükségem lesz erre az opcióra, hiszen nem igazán tudtam elképzelni azt, hogy mégis mire kellene nekem ez a lehetőség. Ezzel így is voltam egészen most Karácsonyig, amikor is valami csoda folytán elképesztően sok adományt sikerült összegyűjtenünk olyan szegény családoknak és leginkább gyermekeknek, mely mértéket már a mi autónk képtelen lett volna vidékre szállítani. Így úgy döntöttünk, hogy igénybe fogjuk venni a platós teherautó bérlés funkcióját és keresünk egy akkora (lehetőleg zárt platóval rendelkező autót) mely a megfelelő keretek között képes leszállítani azt a rengeteg ajándékot és élelmiszer adományt, mely megörvendezteti a gyermekeket a karácsony közeledtével. Véleményem szerint a karácsonyban igenis a legszebb dolog az adás, mégpedig a teljesen önzetlen adás. Így már évek óta próbálunk összeszedni ruhákat, játékokat különböző tartós élelmiszereket minden egyes karácsonykor, majd ezeket le is visszük a kiválasztott faluba esetleg intézetbe átadni. Az idén különösen nagy volumenüre sikerült az ajándékok összeszedése így kénytelen voltunk utána nézni valami olyan lehetőségnek, ami lehetővé teszi, hogy ne több körben kellejen fordulnunk (ugyanis Kisvárda melletti falut néztünk ki idén karácsonykor) hanem egyszerre tudjuk leszállítani a teljes adag adományt. Így a megoldások keresése közben találtunk rá a platós teherautó bérlés lehetőségére, mely alternatíva igencsak megtetszett nekünk és azon nyomban el is kezdtük kutatni a lehetőségeket melyek kínálkoztak ebben a vonatkoztatásban számunkra. Így rögtön utána is néztem annak, hogy hol tudunk platós teherautó bérlést igénybe venni és azonnal rá is akadtam egy kiváló weboldalra ahol rengeteg alternatívát és tanácsot kaptam ez ügyben.

A platós teherautó bérlésének a menete

Maga a bérlésnek a folyamata tulajdonképpen sokkalta egyszerűbb annál mintsem gondoltam volna. A tanácsom az, hogy mindenképpen nézzünk előtte interneten körbe, hogy milyen jellegű lehetőségek vannak platós teherautó bérlés ügyében a közelünkben és az értékelések alapján válasszuk ki a legjobb opciót, ugyanis általában ezek az értékelések megbízhatóak és érdemes rájuk hagyatkozni a választás tekintetében. Úgy gondolom a legszimpatikusabb cégnek érdemes utána járni interneten, ugyanis a legtöbb helyen teljesen más a kínálat, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy minden egyes autó kölcsönző szolgáltatást nyújt olyan számunkra ideális opciót, amelyre jelen pillanatban szükségünk van.

A kölcsönzés mente rendkívül egyszerű folyamat. Miután megtörtént az online lecsekkolása a helynek, a következő lépés a személyes megjelenés, az autó kiválasztása, majd kikölcsönzése. Miután ellátogattunk a kiválasztott helyszínre, ahol az esetleg már online kinéztük autót (ugyanis sok helyen fent van az online kínálat), illetve természetesen ott helyben is ki lehet választani a járművet, némi kaució és a kölcsönzési összeg lerakása után, azonnal igénybe is lehet venni a platós teherautónkat. Fontos tudni, hogy a legtöbb helyen általában előre meg van autó típusok szerint határozva, hogy az adott járművel egy nap alatt hány kilométert lehet megtenni, erre mindenképpen érdemes oda figyelni ugyanis mi majdnem ebbe buktunk bele ugyanis jelentősen elszámoltuk magunkat.

Megéri a platós teherautó bérlés?

Ez alapján érdemes belőni, hogy melyik platós teherautóra lehet szükségünk, hiszen valószínűleg nagyjából tisztában vagyunk azzal, hogy körülbelül napi hány kilométert kívánunk megtenni, erre mindenképpen figyeljünk oda, mert tényleg nagyon könnyen el lehet téveszteni a kategóriákat. Amennyiben túllépjük a napi megtehető limitet, akkor meg van határozva, hogy annak a túllépésének az esetében erre mennyit szükséges ráfizetni kilométerenként ez szintén eltérő lehet különböző típusú autóknál. Továbbá azt is célszerű előre eldönteni, hogy hány napra kívánjuk igénybe venni a járművet, ugyanis ettől is függ a kölcsönzés összegének az alakulása. Amennyiben ezek a feltételek teljesültek már nyugodtan bérelhetjük a platós teherautónkat.

Alapvetően én úgy gondolom a platós teherautó kölcsönzésének menete egy rendkívül egyszerű és nagyon-nagyon hasznos folyamat, mely valójában elképesztően hasznos tud lenni bizonyos szituációkba. Példának okáért költözés esetén, vagy mint a mi esetünkben nagyobb adomány, nagyobb mennyiségű csomag leszállítása vagy esetleg bútorok szállítása. Nagyon nagy segítséget tud ez jelenteni és én mindenkinek ajánlom, hogy próbálják ki ezt az opciót, ha szüksége lenne rá.